Leg de lange vingers op een groot bord. Meng in een kannetje de koffie en de likeur.
Bedruip de lange vingers met dit mengsel.
Klop de mascarpone met de suiker door elkaar.
Klop het vanille toetje erdoor.
Leg een laagje lange vingers in een glazen cakevorm of kleine rechthoekige schaal.
Schep hierop de helft van het mascarponemengsel.
Leg hierop weer een laagje lange vingers en dek het af met de rest van de mascarpone.
Laat de tiramisu in ca 1 uur in de koelkast opstijven.
Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren dik met cacaopoeder.
Eventueel slagroom erbij.
** In plaats van mascarpone kunt u ook 125 gr Monchou losroeren met 1 bekertje (125 ml) stijfgeklopte crème fraîche.
** In plaats van lange vingers kunt u ook bitterkoekjes gebruiken. Reken dan op 75 gr bitterkoekjes en breek ze in stukjes.
** Vervang voor een Hollands tintje de vanillepudding door advocaat.
** Gebruik amaretto ipv koffielikeur.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |